Menu

Van meubelmaker tot trendsetter in koeling


Vooruitstrevend vakmanschap: zo laat Sabcobel zich het sterkst samenvatten. In 1958 opgestart als artisanale meubelmakerij door Jozef Coppens. Door de jaren heen uitgegroeid tot een sterke familiale kmo, met een personeelsbestand van zo’n tachtig werknemers verspreid over vier vestigingen - drie in België en een in Luxemburg.

Familiale roots

Jozef stichtte zijn meubelmakerij in Hekelgem. Gaandeweg verschoof de focus naar het ontwerpen van koelmeubelen. Eind jaren zeventig vestigde Sabcobel zich in een industriezone in Sint-Niklaas. Op die locatie is nog steeds de hoofdzetel gevestigd. Zusterbedrijf Fricobel werkt de koelmeubelen af met duurzame materialen. De familiewaarden blijven sterk vertegenwoordigd: Mathias Coppens, Dieter Backaert, Nicolas Coppens drie familieleden van de derde generatie Coppens zijn momenteel actief binnen Sabcobel.

Gestroomlijnd georganiseerd

Sabcobel evolueerde exponentieel mee met de sterke opkomst van supermarkten in de jaren tachtig. De nadruk lag niet langer uitsluitend op fabricage en installatie, maar ook op service-na-verkoop. Wat leidde tot een aanbod van volledig geïntegreerde oplossingen. Dat is vandaag meer dan ooit zo. Sabcobel werkt standaard met onderhoudscontracten, houdt rekening met de omvang en techniciteit en zorgt voor een consistente opvolging en monitoring. Voor industriekoeling staat een conceptteam paraat dat volledig op maat van de klant ontwerpt, installeert en opvolgt.

Klaar voor morgen

Sabcobel zet in op geoptimaliseerde technologieën zoals warmterecuperatie en natuurlijke koudemiddelen als CO2, propaan en ammoniak. Zo streven we resoluut naar steeds meer energiezuinige installaties. Bovendien werken we zonder uitzondering volgens de meest recente milieuwetgevingen en certificaties. Voor België hebben we het exclusieve verdeelrecht van het merk Costan van de wereldwijd actieve koeltechnische groep Epta. Een exclusiviteit die volledig past in onze strategie van doorgedreven kwaliteit en dienstverlening op lange termijn.


© 2019 Sabcobel - privacy policy - cookie policy - sitemap - this is an ikon.be site
Om uw surfervaring te verbeteren maakt Sabcobel gebruik van cookies. Meer informatie   OK