Terug naar Inzichten

Europese F-gassenverordening

Samenvatting van de nieuwe EU2024/573 verordening

Sabcobel_Fgassen_Tekengebied 1 kopie@2x-100

Op 11 maart 2024 trad Verordening (EU) 2024/573 in werking, waarmee een nieuwe fase van regelgeving voor de controle van deze schadelijke gassen werd ingeluid. Maar wat betekent dit voor u? En hoe kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf voldoet aan deze nieuwe normen?

Met de recente implementatie van Verordening (EU) 2024/573, beter bekend als het nieuwe EU-reglement voor fluorhoudende broeikasgassen (F-Gassen), is het essentieel voor bedrijven om op de hoogte te zijn van de veranderingen en de implicaties ervan voor hun activiteiten. We geven je graag een ovezicht van wat dit nieuwe reglement inhoudt en welke stappen bedrijven moeten nemen om te voldoen aan de gestelde eisen.

Wat is het nieuwe EU-reglement voor F-Gassen?

Het nieuwe EU-reglement heeft tot doel de uitstoot van fluorhoudende broeikasgassen te verminderen en uiteindelijk tegen 2050 volledig koolstofneutraal te zijn. Het legt ook nadruk op het naleven van internationale overeenkomsten zoals het Protocol van Montreal en het Kigali-amendement, ter bevordering van een wereldwijde eliminatie van deze schadelijke gassen.

Belangrijke punten van het nieuwe reglement:

Versterkte controles en handhaving: Het reglement beoogt de handhaving van de voorschriften te versterken om een betere naleving te waarborgen.

Beperkingen op het gebruik: Het reglement introduceert beperkingen op het gebruik van F-Gassen, met name voor bepaalde apparatuur en toepassingen.

Registratie en rapportage: Bedrijven worden verplicht om gedetailleerde gegevens bij te houden en regelmatig te rapporteren over hun gebruik van F-Gassen.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Voor bedrijven die werken met koelapparatuur, airconditioningssystemen en andere toepassingen die F-Gassen gebruiken, betekent dit reglement mogelijk veranderingen in de manier waarop ze hun activiteiten beheren en uitvoeren. Het is van cruciaal belang om te begrijpen welke verplichtingen u heeft en welke stappen u moet nemen om te voldoen aan de nieuwe voorschriften.

Hoe kunnen wij helpen?

Wij begrijpen dat het naleven van complexe regelgeving een uitdaging kan zijn. Daarom hebben we een uitgebreide whitepaper samengesteld waarin alle aspecten van het nieuwe EU-reglement voor F-Gassen worden uitgelegd. Download onze whitepaper om meer te weten te komen over hoe u kunt voldoen aan de nieuwe normen en uw bedrijf kunt beschermen tegen mogelijke risico’s en boetes.

Klik hier om onze whitepaper te downloaden voor meer informatie over het nieuwe EU-reglement voor F-Gassen.

Ken je geïnteresseerden?

Deel dit artikel met een vriend(in).

Get in touch!

Ook geïntrigeerd door dit inzicht? Ontdek wat de mogelijkheden zijn voor uw koeling. Maak uw afspraak met een van onze experten.

Contact us
Contact
Sabcobel maakt gebruik van cookies. Door de website te blijven gebruiken gaat u akkoord met ons privacy beleid. Ik ga akkoord Meer info?